Proteinbar, hälsosnacks och proteindryck

Oavsett om du letar efter ett näringsrikt alternativ när du är på språng för att ta hand om dig mellan måltiderna eller ett bärbart mellanmål för att bibehålla muskelmassan mellan träningspassen, är barer med låg sockerhalt och hög proteinhalt ofta svaret på dina näringsbehov.

”Proteinbars är utmärkta för resor, mellanmål före eller efter träning, och som mellanmål för att hålla blodsockret i balans under hektiska dagar", säger den registrerade dietisten Krista King, MS, RDN, LDN, CPT, från Composed Nutrition. "De är bekväma att ha med dig vid skrivbordet eller i väskan för ett snabbt mellanmål på språng. De kan också vara ett bra komplement för en snabb och enkel frukost på språng", tillägger hon.

När du bestämmer om det är bra för dig att äta proteinbars måste du ta hänsyn till proteinkällan, hur mycket den innehåller och vilka andra näringsämnen som ingår i den.

Därför bad vi nästan ett dussin näringsexperter om hjälp med att fastställa vilka kriterier som gör de bästa proteinbarerna.

Vad gör en proteinbar "hälsosam"?

Om du vill främja dina mål för en bättre kropp kan du överväga att äta proteinbars med hög proteinhalt. Även om det kan låta fördelaktigt är tyvärr de flesta proteinbarer på marknaden fulla av sockeralkoholer eller mättat fett och saknar fibrer.

Den legitimerade dietisten Toby Amidor, MS, RD, CDN, FAND och ägare av Toby Amidor Nutrition säger till Nutri att nyckeln till att välja en ren och hälsosam proteinbar är att "leta efter en bra balans mellan hälsosamt fett, protein och fibrer för att hålla dig nöjd. Välj en proteinbar med mellan 200 och 400 kalorier och upp till 20 gram protein per portion".

Det är inte bara makronutrienter som spelar roll när det gäller att bestämma den bästa proteinbaren. Rachel Fine, MS, RD, CSSD, CDN, från To The Pointe Nutrition säger att ingredienserna är lika viktiga. "Titta på ingrediensförteckningen och identifiera transparenta livsmedel som nötter, fullkorn och frukt."

Angie Asche, MS, RD, CSSD ägare av Eleat Sports Nutrition tillägger att hon letar efter bra proteinkällor, "som vassleproteinisolat, ärtprotein, brunt risprotein och ägg".

Näringskriterierna för de bästa proteinbarerna.

Inte vilken proteinbar som helst landade en plats på vår lista över de bästa proteinbarerna. Vi sammanställde en lista med över 100 proteinbarer så att vi kunde jämföra deras näringsinformation och ingrediensinformation. Med hjälp av dietister kom vi fram till specifika kriterier för näring och ingredienser som vi var tvungna att följa för att välja ut de bästa proteinbarerna:

Minst 8 gram protein: För att räknas som en "proteinbar" måste varje bar innehålla minst 8 gram protein. Hillary Cecere, RDN från Eat Clean Bro, en matleveranstjänst, rekommenderar att du siktar på 15-20 gram protein om du vill bygga upp muskler och 7-12 gram protein för ett mättande mellanmål.

Högst 13 gram socker: De bästa proteinbarerna har högst 13 gram socker.

3 gram fibrer minst: När det gäller fibrer rekommenderar Fine att man väljer en proteinbar med 3 eller fler gram per bar eller portion. "Var dock försiktig med de som skryter med mer än 10 gram fibrer eftersom dessa sannolikt är fulla av isolerade fibrer som kan orsaka magbesvär", säger Fine.

Ingredienskriterierna för de bästa proteinbarerna:

Proteinlänkar av hög kvalitet: Vi prioriterade proteinbars som hämtade sitt protein från högkvalitativa isolat och koncentrat (t.ex. gräsbetat vassleprotein) samt från helfoderingredienser (t.ex. nötter eller antibiotikafritt kött). "Nötter, nötter, nötsmör, gräsbetat kött, äggvita och frön är mina favoritproteinkällor av fullfoder i en proteinbar", säger Cecere.

Naturliga sötningsmedel: "Sist, när det gäller tillsatt socker, kontrollera ingredienserna och välj alternativ med naturliga sockerkällor som rörsocker eller frukt. Hel frukt (i jämförelse med fruktjuice och fruktkoncentrat) anses inte vara ett tillsatt socker", säger Fine.

Ingredienser från hela livsmedel: Oavsett om de används för att smaksätta eller söta, använder de bästa proteinbarerna endast helfoder eller naturliga ingredienser - inga konstgjorda ingredienser är tillåtna.

Hälsosamma fetter: Fetter är viktiga för att din kropp ska kunna absorbera vissa näringsämnen och de bidrar också till att hålla dig mätt. Vi prioriterade proteinbars som innehåller hälsosamma fetter från nötter och frön snarare än de som använder vegetabiliska oljor som fyllmedel och bindemedel.

Få eller inga syntetiska eller isolerade fibrer: "Ingredienser som jag håller utkik efter och råder idrottare att undvika (särskilt kring de tider då de tränar eftersom de kan orsaka uppblåsthet, gaser och buksmärtor) är bland annat konstgjorda sötningsmedel och sockeralkoholer som maltilol, erythritol och xylitol samt stora mängder syntetiska fibrer som lösliga majsfibrer eller cikoriarot", tillägger Asche.

Inga sockeralkoholer: Sockeralkoholer har ökat i popularitet på senare tid eftersom de är ett kalorisnålt sätt för tillverkarna att söta proteinbars, men dietister avråder från att konsumera stora mängder av denna ingrediens. "Hos vissa människor kan sockeralkoholer orsaka gastrointestinala problem", säger Cecere.

Proteinbars är ett bra sätt att få in mer protein i din kost. De kan också vara ett gott sätt att njuta av en godbit även när du har åtagit dig att följa en hälsosam kostplan. Bläddra bland vårt utbud av proteinbars från ledande varumärken inom sportnäring för att hitta den som du kommer att tycka bäst om.

Fördelar med proteinbars

Proteinbars är ett bekvämt, bärbart och välsmakande sätt att hjälpa till att uppfylla ditt protein näringsbehov under dagen. Perfekt för hektiska dagar när du är på språng eller för att ha med dig i din gymväska, ditt skåp eller till och med i byrålådan. Du kan alltid ha en proteinbar eller två till hands när en proteinshake inte passar, eller när du är sugen på en godbit men ändå vill hålla dig till dina mål.

Hos oss på Nutri hittar du ett brett utbud av läckra och näringsrika proteinbars från ledande proteinmärken som använder kvalitetsingredienser. Välj den proteinbar som passar dina mål:

  • Protein- och kolhydratbars
  • Proteinbars med lågt sockerinnehåll
  • Veganska och vegetariska proteinbars
  • Proteinbarer
  • Proteinbars för att behandla eller fuska på en dag
  • Proteinbars efter träning
  • Proteinbars för kosthållning

Nutri älskar att hjälpa dig att uppnå dina sport- och fitnessmål med proteinprodukter av hög kvalitet till rimliga priser. Bläddra i vårt sortiment för att hitta din favoritproteinbar, eller upptäck något annat att prova.

Förbättra din prestation med proteinbars!

Öka dina energinivåer och stöd din muskelmassa med vårt sortiment av välsmakande proteinbars. De är en perfekt uppladdning efter träning eller ett näringsrikt mellanmål att äta mellan måltiderna om du försöker gå upp i vikt. Dessutom är våra proteinrika barer fyllda med ingredienser som är utformade för att stödja en aktiv livsstil.

Handla vårt kompletta sortiment av proteinfattiga barer från alla de främsta varumärkena inom sportnäring nedan, inklusive Optimum Protein, PhD och Quest Nutrition. Välj bland briljanta barer som innehåller energibärande vasslepulver och kreatin. Eller välj en helt naturlig vegansk proteinbar som är gjord av 100 % växtbaserade ingredienser.

Vi har barer i en mängd olika läckra smaker. Prova choklad-, vanilj- eller till och med födelsedagstårta-proteinbarer när du handlar här. Du kommer garanterat att hitta ett alternativ som tillfredsställer både din kropp och dina smaklökar!

Fler produkter
Filter:
Kategorier
Pris
kr kr
Märken
Mer... mindre
Filter

Utvalda produkter

Load more

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta surfa på webbplatsen godkänner du vår användning av cookies. 

Logga in

Megamenu

Min önskelista0

Din korg

Det finns inga fler varor i din varukorg