FÖRDELARNA MED KOFFEINFRI PWO

Oavsett om du är ny i träningsvärlden eller om du är en daglig gymbo har du förmodligen varit nyfiken på och kanske till och med doppat en tå i den stora och djupa poolen av pre-workout-tillskott.

Och även om du kanske under de första 30 minuterna av ditt träningspass kände dig som superman... har du förmodligen också känt den snabba hjärtfrekvensen, skakigheten och den ökade ångest som kan gå hand i hand med starkt koffeinfri PWO.

Utöver dessa omedelbara effekter av ett PWO som är laddat med koffein (ingrediensen i de flesta "stimulerande" PWO som ger dig den vilda energiboosten) kan det också finnas mer långsiktiga störningar för din hälsa:

Avbruten dygnsrytm

→Detta kan leda till sömnlöshet/störning av det allmänna sömnmönstret, vilket har en enorm inverkan på kroppens förmåga att läka och återhämta sig medan du sover.

→ Det kan också leda till en känsla av konstant trötthet eller att du aldrig känner dig tillräckligt utvilad (hallå morgonhjärnan!).

Ökade kortisolnivåer

→ När kortisolnivåerna (stresshormonet) är i obalans kan det ha en dramatisk inverkan på alla andra hormoner i kroppen, vilket kan få stora konsekvenser för din menstruationscykel.

→ det kan också främja förhöjda ångestnivåer och minska din förmåga att hantera känslomässiga stressorer, vilket kan ha bestående effekter på ditt humör, din sömn, din aptit och ditt allmänna välbefinnande.

Av dessa skäl har stimulansfria (eller "non-stim") PWO blivit alltmer populära på grund av de fantastiska hälsofördelarna med deras stimulansfria ingredienslistor, deras större tillgänglighet för dem som inte vill konsumera koffein samt deras mångsidighet och bekvämlighet!

  • Fördelar med ett icke-stimulerande PWO tillskott som minimerar koffeinförbrukningen:
  • Gör det möjligt för kroppen att balansera kortisolnivåerna på ett naturligt sätt.
  • Säkerställer att kroppen får kvalitativ sömn (eftersom kvantitet inte är det enda som räknas).
  • Stör inte din dagliga energicykel
  • Kan tas när som helst på dagen (även före träning på eftermiddagen/kvällen).
  • Kan förbättra ditt fokus under träningen, helt enkelt för att du inte distraheras av onödig nervositet.

Men hur kan en non-stim PWO ge samma resultat utan koffein?

Utmärkt fråga!

I avsaknad av koffein utnyttjar non-stim PWO faktiskt fördelarna med ingredienser som ökar blodflödet till hjärnan och muskelvävnaden, utan att verka på dina neurokemiska ämnen på samma sätt som koffein gör. För att främja blodflödet, vakenhet (och till och med förbättra ditt humör) ser du ofta ingredienser som beta-alanin och taurin i non-stim PWO, som är otroliga näringsämnen (eller på vetenskapligt språk: aminosyror) som möjliggör en ökning av energin, större absorption av syre och näringsämnen i muskelvävnaden och till och med snabbare återhämtning.

Filter:
Pris
kr kr
Märken
Mer... mindre
Filter

Utvalda produkter

Load more

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta surfa på webbplatsen godkänner du vår användning av cookies. 

Logga in

Megamenu

Min önskelista0

Din korg

Det finns inga fler varor i din varukorg