• Ny
    Osavi - Selenium Oral Spray - 200mcg (Pineapple) - 26 ml.

Osavi - Selenium Oral Spray - 200mcg (Pineapple) - 26 ml.

254 kr
Inkl. moms
Få starkt immunförsvar, friskt hår och naglar med vår selen spray! Med 2 sprayer om dagen får du 200 ?g selen som skyddar celler mot oxidativ stress och stödjer normal sköldkörtelfunktion och spermatogenes. Vår ananasdoftande spray är enkel att använda och innehåller xylitol för munhälsan. Ta hand om din hälsa med selen 200 ?g spray!

Fraktkostnader

Ordersumma

Fraktkostnad

Upp till 99 kr

99 kr

100 - 199 kr

79 kr

200 - 399 kr

59 kr

400 - 799 kr

49 kr

800 - 999 kr

39 kr

Över 1 000 kr  

Fri frakt

* Budbee hemleverans tillkommer 20 kr extra
* Fri frakt med DHL ombud

Kvantitet

Betalningar

Få 4 kr i bonus när du köper 1 st av denna produkt. Använd bonusen för framtida beställningar eller omvandla den till en rabattkod.
Stäng

Gör din beställning inom 11 timmar och 1 minuter och få det levererad mellan den 2024-04-24 och 2024-04-25 med hemleverans, via ombud eller box.

Selen 200 μg - Oral spray med fördelarna av selen

Fördelar:

  • Selen bidrar till immunsystemets normala funktion.
  • Selen bidrar till att bibehålla normalt hår och naglar.
  • Selen bidrar till att skydda celler mot oxidativ stress.
  • Selen bidrar till normal sköldkörtelfunktion.
  • Selen bidrar till normal spermatogenes.

Vad är särskilt med selen 200 μg spray?

Selen är en viktig mineral som behövs för att immunsystemet och sköldkörteln ska fungera korrekt. Det hjälper kroppen att bekämpa fria radikaler, deltar i reproduktionssystemets normala funktion och är avgörande för att bibehålla friskt hår och naglar. Selen är ett spårämne, vilket innebär att kroppen behöver det i små mängder [1]. Selen är nödvändigt för immunsystemets normala funktion för att effektivt bekämpa infektioner [2]. Det spelar en antioxidantroll och hjälper kroppen att förhindra ogynnsamma oxidationprocesser som bidrar till för tidigt åldrande av huden [3]. Dessutom hjälper ämnet till att bibehålla friskt hår och naglar. Den högsta koncentrationen av selen finns i sköldkörteln, där det är ansvarigt för sköldkörtelhormonernas normala funktion och ämnesomsättning [4]. Selen bidrar till att bevara fertiliteten hos män genom att stödja spermatogenes [5]. Det finns i många produkter, och dess rika källor är paranötter, fisk och skaldjur, inälvor, ägg, bovete och kakao. Selenbrist kan orsaka sköldkörteldysfunktion, fertilitetsstörningar samt sämre immunitet och försämrat humör [6]. För att hålla oss friska bör vår kost vara varierad och innehålla produkter som är rika på selen, och vid behov kan vi stödja vår kropp med tillskott.

Vi erbjuder dig ett kosttillskott som innehåller selen i form av natriumselenit. Det har en modern form av en spray med en läcker ananasdoft, vilket är en bra lösning för personer som har svårt att svälja kapslar eller tabletter. Det kräver ingen sippning eller utspädning. En daglig dos av 2 sprayer ger 200 μg (364% NRV) selen. Tillskottet innehåller en naturlig sötning - xylitol för munhälsan. Ta hand om immunförsvaret, sköldkörtelfunktionen, håret och naglarna med vårt tillskott!

Fördelar med selen 200 μg spray

Varför skulle någon dra nytta av att ta tillskott med Selen 200 μg?

  • Selen bidrar till immunsystemets normala funktion. Ett starkt immunsystem är avgörande för att bekämpa infektioner och hålla oss friska.
  • Selen bidrar till att bibehålla normalt hår och naglar. Selen är viktigt för att håret och naglarna ska vara starka och friska.
  • Selen bidrar till att skydda celler mot oxidativ stress. Oxidativ stress kan skada cellerna och bidra till åldrande och sjukdomar.
  • Selen bidrar till normal sköldkörtelfunktion. Sköldkörteln spelar en viktig roll i ämnesomsättningen och hormonbalansen i kroppen.
  • Selen bidrar till normal spermatogenes. Selen är viktigt för reproduktionssystemets normala funktion hos män.

Vad är speciellt med selen 200 μg spray?

Selen 200 μg spray erbjuder en ny form av tillskott. Istället för att behöva svälja kapslar eller tabletter kan du enkelt spraya selen direkt i munnen. Detta är särskilt fördelaktigt för personer som har svårt att svälja stora piller eller har problem med matsmältningen. Med bara 2 sprayningar om dagen får du en bekväm och effektiv dos av selen.

En annan fördel med selen 200 μg spray är att det innehåller xylitol som en naturlig sötning. Xylitol har visat sig ha fördelar för munhälsan och kan hjälpa till att förebygga karies och tandproblem [7]. Genom att använda selen 200 μg spray kan du ta hand om både din allmänna hälsa och din munhälsa på samma gång.

En annan fördel med selen 200 μg spray är dess naturliga ananasdoft. Istället för att behöva svälja en obehaglig tablett eller kapsel kan du njuta av den fräscha och fruktiga smaken av ananas varje gång du tar ditt selen tillskott. Detta gör det enklare och trevligare att ta ditt dagliga tillskott.

Sammanfattningsvis erbjuder selen 200 μg spray en bekväm och effektiv form av selen tillskott. Med sina fördelar för immunsystemet, sköldkörteln, håret och naglarna är det ett utmärkt val för alla som vill stödja sin hälsa och välbefinnande.

Forskning om selen

Det finns omfattande forskning som stöder fördelarna med selen och dess roll i kroppens funktion. Här är några studier som har undersökt selenets effekter:

Selen och immunsystemet

En studie publicerad i tidskriften Nutrients visade att selen spelar en viktig roll i immunsystemets funktion [2]. Forskarna fann att selen är nödvändigt för att immunsystemet ska kunna bekämpa infektioner effektivt. Genom att ta selen tillskott kan du stödja ditt immunsystem och minska risken för sjukdomar.

Selen och antioxidativt skydd

En annan studie publicerad i Environmental Health and Preventive Medicine fann att selen har en antioxidant effekt i kroppen [3]. Antioxidanter hjälper till att skydda cellerna mot skador orsakade av fria radikaler och oxidativ stress. Genom att ta selen tillskott kan du hjälpa till att förebygga åldrande och skydda din hud och kropp från skador.

Selen och sköldkörtelfunktionen

Sköldkörteln är ett viktigt organ som reglerar ämnesomsättningen och hormonbalansen i kroppen. En studie publicerad i tidskriften Current Opinion in Endocrinology, Diabetes, and Obesity visade att selen är nödvändigt för sköldkörtelns normala funktion [4]. Genom att ta selen tillskott kan du stödja din sköldkörtelhälsa och främja en sund ämnesomsättning.

Selen och reproduktionssystemet hos män

En annan studie publicerad i tidskriften Antioxidants visade att selen spelar en viktig roll i reproduktionssystemet hos män [5]. Forskarna fann att selen är nödvändigt för normal spermatogenes, vilket är processen för att producera spermier. Genom att ta selen tillskott kan män stödja sin reproduktiva hälsa och främja fertilitet.

Selenbrist och hälsoproblem

Selenbrist kan leda till en rad hälsoproblem, inklusive sköldkörteldysfunktion, fertilitetsstörningar och försämrad immunitet [6]. Genom att ta selen tillskott kan du förebygga selenbrist och stödja din allmänna hälsa och välbefinnande.

Sammanfattningsvis finns det omfattande forskning som stöder fördelarna med selen och dess roll i kroppens funktion. Genom att ta selen tillskott kan du stödja ditt immunsystem, främja en sund sköldkörtelfunktion, skydda din hud och kropp från skador och främja reproduktiv hälsa.

Källor:

  1. Jarosz, M. et al. (2020). Nutrition standards for the Polish population and their application. Warsaw: National Institute of Public Health - National Institute of Hygiene.
  2. Avery, J. C., & Hoffmann, P. R. (2018). Selenium, Selenoproteins, and Immunity. Nutrients, 10(9), 1203. https://doi.org/10.3390/nu10091203
  3. Tinggi, U. (2008). Selenium: its role as antioxidant in human health. Environmental health and preventive medicine, 13(2), 102–108. https://doi.org/10.1007/s12199-007-0019-4
  4. Köhrle, J. (2015). Selenium and the thyroid. Current opinion in endocrinology, diabetes, and obesity, 22(5), 392–401. https://doi.org/10.1097/MED.0000000000000190 
  5. Qazi, I. H. et al. (2019). Role of Selenium and Selenoproteins in Male Reproductive Function: A Review of Past and Present Evidences. Antioxidants (Basel, Switzerland), 8(8), 268. https://doi.org/10.3390/antiox8080268
  6. Shreenath, AP. et al. (2022). Selenium Deficiency. [Updated 2022 Jul 19]. In: StatPearls [Internet]. Treasure Island (FL): StatPearls Publishing; 2022 Jan-. Retrieved from:: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK482260/
  7. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC
5904139922675
100 objekt

Särskilda referenser

ean13
5904139922675
Produktinformation
Produktnamn: OsaviSelenium Oral Spray, 200 mcg (Ananas) - 26 ml
Näringsfakta: Portionstorlek: 2 sprayer (0,28 ml)
Portioner per förpackning: 90
Mängd per servering: Per 100 g Mängd
Per portion
%RI*
Energivärde
357,14 kJ / 0 kcal
1 kJ / 0 kcal
 Fett
0,0 g
0 g
 Varav mättade fettsyror
0,0 g
0 g
 Varav omättade fettsyror
0,0 g
0 g
 Kolhydrater
35,71 g
0,1 g
 Varav sockerarter
0,0 g
0 g
 Varav sockeralkoholer
35,71 g
0,1 g
 Varav stärkelse
0,0 g
0 g
 Fiber
0,0 g
0 g
 Protein
0,0 g
0 g
 Salt
0,0 g
0 g
 Selen (natriumselenit)
71428,57 µg
200 µg
 
Ingredienser: Selen (natriumselenit)
Övriga ingredienser: Vatten, sötningsmedel: xylitol, naturlig ananasarom, konserveringsmedel: kaliumsorbat, syra: citronsyra, natriumselenit, stabiliseringsmedel: xantangummi
Rekommenderad användning: Rekommenderat dagligt intag: 2 sprayer (0,28 ml) under tungan. Skaka väl före varje användning.
Vid första användningen behöver du trycka 3-4 gånger för att aktivera pumpen
Varning Produkten kan användas av barn från 3 års ålder. Rekommenderad daglig dos bör inte överskridas. Överdriven konsumtion kan ge laxerande effekter. Kosttillskott bör inte användas som ersättning för en balanserad kost. En varierad kost och en hälsosam livsstil bör genomföras för att hjälpa till att bibehålla normal hälsa.
Använd inom 6 månader från första användningen. Förvara på en mörk och torr plats i rumstemperatur, utom räckhåll för små barn
Enhetstyp: Vätska
Nettovikt: 48 g
Produkt-ID (SKU): P44712
Ursprungsland: GB
Produkt EAN: 5904139922675
Observera: Använd inte som ersättning för en balanserad och varierad kost. Överskrid inte den rekommenderade dagliga dosen. Förvaras utom räckhåll för barn.

*Procent av dagligt referensintag baserat på en diet med 2000 kalorier. Dina dagliga värden kan vara högre eller lägre beroende på dina kaloribehov.

5 andra produkter i samma kategori:

Jarrow Formulas - Probiotic Yeast Support
  • Ny
  • Slut i Lager

Jarrow Formulas - Probiotic Yeast Support

499 kr
Tillgänglighet: Slut i lager
Jarrow Formulas Probiotic Yeast Support är ett avancerat tillskott som främjar en hälsosam balans av jäst och bakterier. Sänker vaginalt pH och stödjer en hälsosam mikroflora. Förbättrad stabilitet för probiotika. Glutenfritt, non-GMO, vegan och vegetarian. Ge din kropp det stöd den behöver för en sundare livsstil.
Swanson - Biotin 5000mcg - 30 caps
  • Ny

Swanson - Biotin 5000mcg - 30 caps

109 kr
Tillgänglighet: 40 I lager
Få vackert hår, strålande hud och starka naglar med Swanson Biotin 5000mcg. Stödjer energiproduktionen och ämnesomsättningen. Vetenskapligt stödd för skönhet inifrån och ut. Välj Swanson för hälsa och skönhet!
Nutri.se: Revive - Women's Health
  • Ny

Revive - Women's Health

615 kr
Tillgänglighet: 13 I lager

Revive Women's Health stödjer hälsosamma hormonnivåer hos kvinnor och främjar daglig hälsa. Med naturliga ingredienser som DHEA, evening primrose oil och stinging nettle root kan denna formula minska bloat och akne relaterade till hormonfluktuationer. Glutenfri och vegansk.

Solgar - Chlorella, 520mg - 100 vcaps
  • Ny

Solgar - Chlorella, 520mg - 100 vcaps

314 kr
Tillgänglighet: 10 I lager
Chlorella 520 mg - Algkosttillskott med klorofyll. Stödjer immunsystemet, främjar avgiftning, ökar energinivåerna, stärker matsmältningssystemet och ger näringsämnen och antioxidanter. Ett värdefullt tillskott för att förbättra kroppens försvar, rena kroppen, bekämpa trötthet och främja en hälsosam tarmfunktion.
Holland & Barrett - Ultra Woman - 90 tabs
  • Ny
  • Slut i Lager

Holland & Barrett - Ultra Woman - 90 tabs

224 kr
Tillgänglighet: Slut i lager
Holland & Barrett - Ultra Woman är det perfekta multivitamin- och mineraltillskottet för kvinnor. Med essentiella näringsämnen som stödjer skelett- och muskelfunktion, hår- och hudhälsa samt fertilitet, ger det optimalt näringsstöd för en sund livsstil.