• Ny
    Life Extension - Vitamin D3 with Sea-Iodine, 5000IU - 60 caps

Life Extension - Vitamin D3 with Sea-Iodine, 5000IU - 60 caps

244 kr
Inkl. moms
Få alla fördelar av vitamin D och jod med Life Extension Vitamin D3 with Sea-Iodine. Stödjer kognitiv hälsa, benhälsa och frisk funktion av blodkärlen. Dubbelverkande hälsofördelar för optimal hälsa.

Fraktkostnader

Ordersumma

Fraktkostnad

Upp till 99 kr

99 kr

100 - 199 kr

79 kr

200 - 399 kr

59 kr

400 - 799 kr

49 kr

800 - 999 kr

39 kr

Över 1 000 kr  

Fri frakt

* Budbee hemleverans tillkommer 20 kr extra
* Fri frakt med DHL ombud

Kvantitet

Betalningar

Få 4 kr i bonus när du köper 1 st av denna produkt. Använd bonusen för framtida beställningar eller omvandla den till en rabattkod.
Stäng

Life Extension - Vitamin D3 with Sea-Iodine, 5000IU - 60 kapslar

Fördelar av Life Extension Vitamin D3 med Sea-Iodine

  • Hjälper till att bibehålla sunda nivåer av vitamin D för att stödja kognitiv hälsa, främja benhälsa och uppmuntra frisk funktion av blodkärlen.
  • Kombinationen av vitamin D3 och jod ger dubbelverkande hälsofördelar.
  • Jod är nödvändigt för att stödja produktionen av sköldkörtelhormoner.
  • Att bibehålla sunda nivåer av vitamin D stödjer kognitiv, ben- och immunhälsa.
  • Stöder redan hälsosamma blodtrycksnivåer och en frisk inflammatorisk respons, endotelial funktion och mer.

Fördelar och deras beskrivning

Vitamin D spelar en viktig roll i kroppens välbefinnande. Det är känt som "solens vitamin" eftersom det produceras naturligt i huden när den exponeras för solljus. Men många människor lider av brist på detta viktiga näringsämne, särskilt de som bor i områden med begränsad solsken eller de som har mörkare hud och absorberar mindre D-vitamin från solen.

Life Extension Vitamin D3 with Sea-Iodine är utformad för att hjälpa till att fylla på bristen på detta viktiga vitamin och ge en rad hälsofördelar. Att bibehålla sunda nivåer av vitamin D är avgörande för att stödja kognitiv hälsa, benhälsa och frisk funktion av blodkärlen. Det spelar också en roll i att bibehålla redan hälsosamma blodtrycksnivåer.

En av de unika egenskaperna hos denna produkt är kombinationen av vitamin D3 och jod. Jod är en mineral som är nödvändig för att stödja sköldkörtelhormonproduktionen. Sköldkörtelhormoner är involverade i många viktiga kroppsfunktioner, inklusive reglering av ämnesomsättningen, energinivåerna och kroppstemperaturen. Genom att kombinera vitamin D3 och jod ger denna produkt dubbelverkande hälsofördelar och stöder olika aspekter av hälsan.

Vitamin D och dess betydelse för hälsan

Vitamin D är mer än bara ett vitamin. Det fungerar som en steroidhormon i kroppen och påverkar mer än 2000 gener. Ett tillräckligt intag av vitamin D är avgörande för att bibehålla optimal hälsa. Dessutom är det känt att vitamin D-brist är vanligt förekommande, särsk ilt bland äldre vuxna och de som har begränsad exponering för solljus.

En av de främsta fördelarna med vitamin D är dess roll i att stödja benhälsa. Det hjälper till att upprätthålla normala nivåer av kalcium och fosfat i blodet, vilket är viktigt för att bygga och bibehålla starka ben. Studier har också visat att vitamin D kan minska risken för frakturer och förbättra muskelfunktionen hos äldre vuxna.

Utöver benhälsa är vitamin D också viktigt för immunsystemets funktion. Det hjälper till att reglera immunsystemets svar på infektioner och inflammation och kan bidra till att minska risken för autoimmuna sjukdomar och vissa typer av cancer.

Forskning har också visat att tillräckliga nivåer av vitamin D kan vara viktiga för att stödja kognitiv hälsa och minska risken för neurologiska sjukdomar såsom demens och Alzheimers sjukdom. Vitamin D är involverat i hjärnans utveckling och funktion, och brist kan påverka kognitiva funktioner och öka risken för minnesförlust och kognitiv nedgång.

Ytterligare fördelar med att bibehålla sunda nivåer av vitamin D inkluderar stöd för hjärt-kärlhälsa. Studier har visat att personer med låga nivåer av vitamin D har en ökad risk för hjärt-kärlsjukdomar, högt blodtryck och hjärtinfarkt. Vitamin D hjälper till att reglera blodtrycket och förbättra endotelial funktion, vilket är viktigt för att främja friska blodkärl.

En sund inflammatorisk respons är också beroende av tillräckliga nivåer av vitamin D. Inflammation är kroppens naturliga svar på skada eller infektion, men kronisk inflammation kan leda till olika sjukdomar och hälsoproblem. Vitamin D hjälper till att balansera den inflammatoriska responsen och främjar en frisk och välreglerad immunfunktion.

Det är viktigt att notera att alla individer är unika och kan behöva olika doser av vitamin D beroende på faktorer som ålder, kön, etnicitet och exponering för solen. Många människor behöver 125 mcg (5 000 IE) till 200 mcg (8 000 IE) vitamin D3 per dag för att främja optimal hälsa. Life Extension Vitamin D3 with Sea-Iodine innehåller 125 mcg (5 000 IE) av vitamin D3 per kapsel, vilket gör det enkelt att uppnå dessa rekommenderade nivåer av intag.

Forskning om vitamin D och hälsa

Det finns en omfattande forskning som stöder användningen av vitamin D för att främja hälsa och förebygga sjukdomar. Studier har visat att tillräckliga nivåer av vitamin D kan minska risken för osteoporos och frakturer, hjärt-kärlsjukdomar, cancer, autoimmuna sjukdomar och neurologiska sjukdomar.

En studie publicerad i Journal of the American Medical Association (JAMA) visade att dagligt intag av vitamin D3 minskade risken för frakturer hos äldre vuxna med 20%. En annan studie publicerad i British Medical Journal (BMJ) fann att låga nivåer av vitamin D var associerade med en ökad risk för hjärt-kärlsjukdomar och dödlighet.

Forskning har också visat att vitamin D kan spela en roll i förebyggande av cancer. En studie genomförd av Creighton University fann att tillskott av vitamin D3 minskade risken för cancer med 77% hos kvinnor över 55 år. Dessutom har studier visat att vitamin D kan minska risken för autoimmuna sjukdomar som multipel skleros och reumatoid artrit genom att reglera immunsystemet.

Det finns också ett starkt samband mellan vitamin D och hjärnhälsa. En studie publicerad i Journal of Geriatric Psychiatry and Neurology fann att äldre vuxna med låga nivåer av vitamin D hade en ökad risk för kognitiv nedgång och Alzheimers sjukdom.

Det är viktigt att notera att mer forskning behövs för att ytterligare undersöka sambandet mellan vitamin D och hälsa. Men de nuvarande studierna ger övertygande bevis för att bibehålla optimala nivåer av vitamin D kan ha en betydande inverkan på hälsan och välbefinnandet.

Säkerhet och användning av Life Extension Vitamin D3 med Sea-Iodine

Life Extension Vitamin D3 with Sea-Iodine är formulerad med högkvalitativa ingredienser och tillverkad enligt strikta kvalitetsstandarder. Produkten är avsedd för vuxna och rekommenderad dosering är en kapsel per dag, helst i samband med en måltid.

Innan du börjar ta något kosttillskott, inklusive vitamin D3 med Sea-Iodine, är det alltid bäst att rådfråga din läkare eller en kvalificerad hälsovårdspersonal. De kan ge dig råd om den lämpliga dosen och eventuella potentiella interaktioner eller kontraindikationer med andra läkemedel eller hälsotillstånd.

Det är också viktigt att notera att kosttillskott inte ersätter en balanserad och näringsrik kost. Det är viktigt att äta en varierad kost med hälsosamma livsmedel för att säkerställa tillräckligt intag av alla viktiga näringsämnen.

Life Extension Vitamin D3 with Sea-Iodine är en högkvalitativt kosttillskott som kombinerar fördelarna med vitamin D3 och jod för att främja optimal hälsa. Att bibehålla sunda nivåer av vitamin D är viktigt för kognitiv hälsa, benhälsa, immunsystemets funktion och hjärt-kärlhälsa. Jod är nödvändigt för att stödja sköldkörtelhormonproduktionen och bidrar till att upprätthålla en balanserad ämnesomsättning och energinivåer.

Genom att välja Life Extension Vitamin D3 with Sea-Iodine kan du vara trygg i att du får högkvalitativa och effektiva tillskott för att stödja din övergripande hälsa och välbefinnande. Kom ihåg att rådfråga din läkare innan du börjar ta något kosttillskott för att säkerställa att det passar dina individuella behov och hälsotillstånd.







Gluten freeNon-GMO

0737870175865
49 objekt

Särskilda referenser

ean13
0737870175865
Produktinformation
Näringsfakta: Portionstorlek: 1 Kapsel
Portioner per förpackning: 60
Mängd per servering: Vitamin D (som kolekalciferol) 125mcg 625%
Jod [från Sea-Iodine Complex Blend (organiska kelp- och blåstångsextrakt, kaliumjodid)] 1.000 mcg 667%
Andra ingredienser: Mikrokristallin cellulosa, vegetabilisk cellulosa (kapsel), maltodextrin, modifierad livsmedelstärkelse, kiseldioxid, stearinsyra.
Rekommenderad användning: Ta en (1) kapsel dagligen, eller enligt rekommendation från en vårdgivare. Denna produkt används bäst i samband med måltider som innehåller fett och är låga i fiber.
Varning Personer som konsumerar mer än 2 000 IE/dag av vitamin D (från kost och tillskott) bör regelbundet få ett serum 25-hydroxy vitamin D-mätning. Överskrid inte 10 000 IE per dag om inte rekommenderat av din läkare. Vitamin D-tillskott rekommenderas inte för personer med höga blodkalciumnivåer. Om du har en sköldkörtelsjukdom eller tar antityreoidmediciner, använd inte produkten utan att rådfråga din vårdgivare. Förvaras väl försluten på en sval och torr plats. Förvaras utom räckhåll för barn. Överskrid inte den rekommenderade dosen. Köp inte om den yttre förseglingen är bruten eller skadad. Vid användning av kosttillskott, kontakta din läkare om du genomgår behandling för en medicinsk åkomma eller om du är gravid eller ammar.
Observera: Använd ej som substitut för en balanserad och varierad kost. Överskrid ej den rekommenderade dagliga dosen. Förvaras utom räckhåll för barn.

*Procent av dagligt intag baserat på en 2 000 kaloriers diet. Ditt dagliga intag kan vara högre eller lägre beroende på dina kaloribehov.

5 andra produkter i samma kategori:

Nutriversum - Folic Acid - 30 Tablets
  • Ny

Nutriversum - Folic Acid - 30 Tablets

87 kr
Tillgänglighet: 7 I lager
Folsyra är en viktig mikronäringsämne för gravida kvinnor och de som planerar att bli gravida. Det stödjer tillväxten av vävnader och kan förebygga fosterskador. Folsyra kan också stödja en hälsosam hjärnfunktion och minska risken för vissa kroniska sjukdomar. Ta en dos dagligen för att uppleva alla fördelar med folsyra!
Garden of Life - Vitamin Code RAW B-Complex
  • Ny

Garden of Life - Vitamin Code RAW B-Complex

633 kr
Tillgänglighet: 3 I lager
Få högkvalitativa naturliga B-vitaminer med Vitamin Code RAW B-Complex från Garden of Life. Med probiotisk odlingsteknik, levande probiotika och enzymer, antioxidanter och näringskofaktorer från frukt och grönsaker ger detta kosttillskott en komplett formel för att stödja din hälsa. Glutenfritt, icke-GMO och veganskt.
OstroVit - Vitamin C 1000 mg
  • Ny

OstroVit - Vitamin C 1000 mg

94 kr
Tillgänglighet: 86 I lager
OstroVit - Vitamin C 1000 mg är en kraftfull antioxidant som stärker immunsystemet, främjar muskeltillväxt och har en gynnsam effekt på hudvården. Perfekt för idrottare och alla som vill boosta sin hälsa!
Puritan's Pride - VITAMIN B-1 100MG - 100 Tablets
  • Ny
  • Slut i Lager

Puritan's Pride - VITAMIN B-1 100MG - 100 Tablets

116 kr
Tillgänglighet: Slut i lager
Få energi och stödja nervsystemet med Vitamin B-1 (Tiamin). Denna naturliga vitamin hjälper till att producera energi och upprätthålla hälsosam nervvävnad. Minska risken för neurologiska sjukdomar och förbättra symtomen på perifer neuropati. Ta en tablett två gånger dagligen för att maximera ditt välbefinnande.