Acerola

Acerola, på grund av sitt ursprung, kallas även Barbados körsbär. Denna lilla frukt är en utmärkt källa till C-vitamin med en mycket hög biotillgänglighet - cirka 1677 mg av vitaminet finns i 100 g acerola. 

Acerola är Malpighia emarginata - en tropisk buske från Sydamerika, Mexiko, Dominikanska republiken, Haiti, Brasilien och Puerto Rico. Den odlas nu även i delar av Asien.

Frukter från Malpighia emarginata innehåller mycket C-vitamin, liksom vitamin A, B1, B2, B3, karotenoider och bioflavonoider. Den genomsnittliga mängden C-vitamin som tillförs med 100 g frukt är cirka 1677 mg. På grund av de hjälpämnen som finns i denna växt tillförs så mycket som 60 till 90% av hela tillförseln av vitamin C. Som jämförelse ger svarta vinbär det från 30 till 50%.

Tillbaka till listan

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta surfa på webbplatsen godkänner du vår användning av cookies. 

Logga in

Megamenu

Min önskelista0

Din korg

Det finns inga fler varor i din varukorg