Alfalfa

Alfalfa är en växt från baljväxtfamiljen. Denna ört innehåller fibrer, klorofyll, karoten, protein, kalcium, B-vitaminer, samt vitaminerna C, D, E och K. 

Alfalfa, eller alfalfa eller Medicago sativa L. tillhör baljväxtfamiljen, som förekommer naturligt i norra delen av Afrika, Asien och större delen av Europa, inklusive Polen. Denna växt har en positiv effekt på kvinnors sexuella hälsa. 

Vissa arter av alfalfa odlas som foderväxter, d.v.s. avsedda för foder, torkat, hö eller ensilage. Alfalfablad innehåller mycket fibrer, klorofyll, karoten, kalcium, protein, fosfor, kalium, järn och zinkDe saknar inte B-vitaminer, vitaminer C, D, E och K - de är naturliga multivitaminer. På grund av detta ansåg biologen Frank Bouer alfalfa vara en av de hälsosammaste växterna i världen.

Alfalfa, på grund av sin bitter-söta smak, kan användas i form av infusioner eller köpas i form av färdiga tabletter som innehåller ett extrakt från denna växt, och groddar är värda att lägga till till exempel till sallader eller smörgåsar.

Tillbaka till listan

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta surfa på webbplatsen godkänner du vår användning av cookies. 

Logga in

Megamenu

Din korg

Det finns inga fler varor i din varukorg