Folsyra

Folsyra kallas vitamin B9Denna organiska kemikalie finns främst i gröna bladgrönsaker, baljväxter, jäst, äggulor, apelsiner och bananer.

Vitamin B9 är mycket viktigt för fostrets utveckling - dess lämpliga mängd möjliggör korrekt bildning av neuralröret. Dessutom påverkar folsyra matsmältningssystemets funktion, stimulerar bildningen av nya röda blodkroppar och skyddar kroppen mot vissa cancerformer.

Folsyra i mat finns i större mängder, bland annat i gröna bladgrönsaker som spenat eller sallad, samt i kål, broccoli, sparris, brysselkål, blomkål, baljväxter, tomater, sojabönor, rödbetor, äggulor, vete , solros, nötter, apelsiner och bananer. 

Tillbaka till listan

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta surfa på webbplatsen godkänner du vår användning av cookies. 

Logga in

Megamenu

Din korg

Det finns inga fler varor i din varukorg