Garcinia Cambogia

Garcinia Cambogia, eller Malabar-tamarind, är en ätbar frukt från Indonesien, som även odlas i Indien, Sri Lanka och Östafrika. Dess storlek liknar en stor apelsin eller grapefrukt, och i många asiatiska länder är den en av grundingredienserna i traditionella rätter, särskilt curry. I den vetenskapliga litteraturen kallas det idag ofta för Garcinia gummi-gutta.

Stöder viktminskning. Det hjälper till att behålla mättnadskänslan, och på så sätt kontrollera aptiten. Det är till hjälp för att upprätthålla en hälsosam kroppsvikt.

  • Den innehåller HCA (hydroxicitronsyra) som har en effekt på termogenesen (processen att höja kroppstemperaturen), vilket bidrar till fettförbränning.
  • Dessutom stödjer HCA transporten av fettsyror till mitokondrierna, vilket bidrar till bildandet av ketonföreningar som dämpar aptiten.
  • Hjälper till att upprätthålla normala blodsocker- och fettnivåer (kolesterol).

Tillbaka till listan