Inulin

Inulin (latin Inulinum) - polysackarid (komplext socker). Det är en prebiotisk fiber som är resistent mot matsmältningen, tack vare vilken den går till tarmarna.

  • I växter lagras inulin främst i knölar, rhizomer och nedre delar av stjälkar, och i små mängder även i blad. Det erhålls oftast från cikoria och jordärtskocka. Cikorianulin bidrar till normalisering av tarmfunktionen genom att öka tarmperistaltiken.

Den kan användas för att laga mat, t ex som förtjockningsmedel för soppor och såser. När den är tillagad tar den formen av gelé, så den kan ersätta stärkelse, gelatin och mjöl. Å andra sidan gör den lite söta smaken att den passar till desserter, bakverk, bröd, pannkakor, cocktails mm.

Tillbaka till listan

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta surfa på webbplatsen godkänner du vår användning av cookies. 

Logga in

Megamenu

Din korg

Det finns inga fler varor i din varukorg