presenteras Hälsosamma fetter Vs ohälsosamma fetter: Allt du behöver veta
Forskningen om fett är förvirrande, och på internet finns många motstridiga rekommendationer. Mycket av förvirringen uppstår när människor gör generaliseringar om fett i kosten. Många kostböcker, medier och bloggar talar...
Visa detaljer
Olivolja vs. rapsolja: Vilket är hälsosammare?
Rapsolja och olivolja är två av de mest populära matoljorna i världen. Båda marknadsförs som hälsosamma för hjärtat och har liknande användningsområden. Vissa människor undrar dock hur de skiljer sig...
Visa detaljer
Är frukost verkligen dagens viktigaste måltid?
Frukost beskrivs ofta som dagens viktigaste måltid, men är det verkligen skadligt för hälsan att hoppa över denna morgonmåltid? Nyare forskning tyder på att det kanske inte är så illa...
Visa detaljer
Är det bättre att äta flera små måltider eller färre större måltider?
Många av oss har kanske hört att om man äter flera små måltider varje dag kan man förbättra ämnesomsättningen och uppnå optimal hälsa. Bevisen för att stödja detta påstående är...
Visa detaljer
Pumpablomma: näringsämnen, fördelar m.m.
Pumpablomma är en typ av livlig ätbar blomma som produceras av pumpaplantor. Pumpaplantor producerar både han- och honblommor, som båda utmärker sig för sina stora, trattformade blommor. Dessa slående blommor...
Visa detaljer
35 enkla sätt att minska mängden kalorier
För att gå ner i vikt måste du äta färre kalorier än du förbränner. Att minska mängden mat du äter kan dock vara svårt i längden. Här är 35 enkla...
Visa detaljer
9 hälsosamma bönor och baljväxter som du bör prova
Bönor och baljväxter är frukter eller frön från en växtfamilj som kallas Fabaceae. De är vanliga i hela världen och är rika källor till fibrer och viktiga vitaminer och mineraler....
Visa detaljer