Beskrivning

Vad är Doctor's Best Multi-Vitamin?
Doctor's Best Multi-Vitamin ger hela utbudet av vitaminer och mineraler som visat sig vara avgörande för hälsan. Det är en vitamin-mineralkosttillskottsformulering helt optimerad för absorption och användning av individer med alla bakgrunder och livsstilar. Doctor's Best Multi-Vitamin är solid förankrad i den senaste näringsforskningen och tillhandahåller viktiga vitaminer och mineraler i deras säkraste, bäst tolererade och mest biokemiskt aktiva former.

Hur fungerar det?
The många vitaminer, essentiella mineraler och andra viktiga näringsämnen i Best Multi-Vitamin inkluderar:

Vitamin A (som retinylpalmitat) är avgörande för integriteten hos de ömtåliga cellskikten (epitelia) som kantar tarmkanalen, lungor och bihålor. Vitamin A är också avgörande för en sund embryonal utveckling och för att ögat ska fungera. Dessutom underlättar A-vitamin kroppens förmåga att producera antikroppar och nya immunceller.

C-vitamin (som askorbinsyra) är avgörande för många enzymatiska reaktioner, inklusive syntesen av neurotransmittorer och produktion av kollagenmolekyler, som stärker kroppens bindväv. Människor kan inte tillverka askorbinsyra och måste därför få den från kosten.

D-vitamin (som D3, kolekalciferol, växtkälla) är viktigt för benstyrkan och är väl etablerat. Vitamin D3 är dock också mycket viktigt för kroppens övriga organsystem. Denna formulering ger veganvänligt kolekalciferol med en styrka som är säker på lång sikt och respekterar behovet av högre D3-intag för att stödja optimalt välbefinnande.

E-vitamin (som alfa-, beta-, gamma-, deltatokoferoler ) är det viktigaste antioxidantskyddet för membran, de mest dynamiska cellzonerna. Det hjälper till att skydda omega-3, fosfolipider och coenzym Q10 mot skador. Denna formulering tillhandahåller inte bara alfa-tokoferolformen utan även beta-, gamma- och delta-tokoferolerna, för att bättre representera spektrumet av vitamin E som finns i livsmedel.

Vitamin K (som K2, menakinon) -7 eller MK-7) är avgörande för en sund kalciummetabolism och är nödvändig för att integrera kalcium i ben och förhindra avlagring av kalcium i blodkärlsväggar och andra mjuka vävnader. Vitamin K2 stöder också genereringen av energi av mitokondrierna i kroppens celler. Menakinon-7 (MK-7) i Doctor's Best Multiple har hög uppmätt K2-aktivitet.

Tiamin (vitamin B1) är viktigt för kroppens celler för att producera energi och för att metabolisera aminosyror och kolhydrater (inklusive blod) glukos). Tiamin är särskilt viktigt för att hantera den moderna kolhydratrika dieten, som har kopplats till "högkalori undernäring.

Riboflavin (Vitamin B2) är en kofaktor för olika mitokondriella enzymer och därför också väsentlig för kroppen. för att producera energi. Riboflavin är nödvändigt för ett enzym som är involverat i redoxcykeln av glutation, vilket är viktigt för att skydda mot reaktiva syrearter. Riboflavin stöder även metabolismen av vitamin B6, folat, niacin och järn.

Niacin och Niacinamid (Vitamin B3) är metaboliskt aktiva och denna formulering använder mindre niacin för att minimera hudrodnad. Niacinamid orsakar inte rodnad och används av kroppen för att bilda koenzymer som genererar och använder energi.

Vitamin B6 (som pyridoxinhydroklorid) är avgörande för minst 100 enzymer som metaboliserar aminosyror, fettsyror och kolhydrater. Det är särskilt viktigt för hjärnans tidiga utveckling och för dess produktion av olika kemikalier. al transmittorer.

Folat (som metyltetrahydrofolat eller MTHF, märket Quatrefolic) är nödvändigt för syntesen av DNA och RNA, korrekt celldelning och metabolismen av aminosyror. En av de viktigaste folatberoende reaktionerna är omvandlingen av aminosyran homocystein till metionin.

Vitamin B12 (kobalamin, som metylkobalamin eller metyl-B12) är nödvändigt för korrekt bildning av röda blodkroppar, neurologisk funktion och DNA-syntes. Det arbetar mycket nära folat för att stödja metylmetabolism och återvinna homocystein.

Biotin är fäst vid den aktiva platsen för fem enzymer, kända som karboxylaser som är involverade i metabolismen av fettsyror och aminosyror och bildningen av glukos. Dessutom är bindningen av biotin till histoner involverad i reglering av DNA-replikation och transkription samt cellulär proliferation och andra cellulära svar.

Pantotensyra (som kalciumpantotenat, "Vitamin B5") behövs för att göra koenzym A (CoA), en grundläggande metabolisk faktor. Kroppens celler använder CoA för att göra aminosyror, proteiner och hormoner, metabolisera fetter till användbara fettsyror och bygga cellmembran.

Kalcium och magnesium har ett "yin-yang"-förhållande som var och en hjälper till att balansera den andres handlingar. Låg kalciumkoncentration i blodet kan orsakas av lågt magnesium i blodet. Denna formulering tillför både magnesium och kalcium för att säkerställa en gynnsam balans.

Jod (som kaliumjodid) är en viktig komponent i sköldkörtelhormonerna som hjälper till att reglera kroppens ämnesomsättning. Sköldkörtelhormoner är också viktiga för korrekt ben- och hjärnutveckling under graviditet och spädbarnsålder.

Zink (som citrat) finns i celler i hela kroppen och är nödvändigt för att göra proteiner och DNA. Det hjälper immunsystemet att bekämpa bakterier och virus och hjälper sår att läka. Zink stödjer tillväxt och utveckling under graviditet, barndom och tonåren.

Koppar (som glycinat) tillsammans med zink stödjer antioxidantenzymet superoxiddismutas. Koppar är också viktigt för energiproduktion, syntes av signalsubstanser, bindvävsbildning, järnmetabolism och produktion av röda blodkroppar.

Selen (som natriumselenit) är näringsmässigt väsentligt för människor. Selenproteiner är involverade i skydd mot oxidativ skada, DNA-syntes, sköldkörtelhormonmetabolism, reproduktion och immunitet. Natriumseleniten i denna formulering är hypoallergen och tolereras därför extremt väl.

Mangan (som glycinat) är avgörande för en annan typ av superoxiddismutasenzym, som finns i mitokondrierna och hjälper till att neutralisera fria syreradikaler innan de kan göra skada. Mangan används också för metabolismen av kolesterol, kolhydrater och aminosyror; och för att producera benmatriskomponenter (proteoglykaner).

Krom (som pikolinat) är avgörande för blodsockermetabolismen. Krompicolinatet i denna formulering absorberas mycket väl, hjälper till att klara av kolhydratbegär och stöder hälsosam humör.

Molybden (som glycinat) är en kofaktor för olika mänskliga enzymer som är ansvariga för kemiska omvandlingar i globala kol-, kväve- och svavelkretslopp. Dessa enzymer är nödvändiga för metabolismen av svavelhaltiga aminosyror, bidrar till blodets antioxidantkapacitet i plasma och är involverade i läkemedels- och toxinmetabolismen.

Kalium (som citrat) är den huvudsakliga positivt laddade jonen (katjon) inuti celler, medan natrium är den huvudsakliga katjonen utanför celler. Koncentrationsskillnaderna mellan dessa två katjoner över cellmembran skapar en elektrokemisk gradient som kallas membranpotentialen.

Kolin (som bitartrat) stöder produktionen av acetylkolin, en viktig neurotransmittor som är involverad i muskelkontroll, minne och många andra funktioner. Kolin är också viktigt för cellmembranintegritet, lipidtransport och metabolism, och som en källa till metylgrupper för metyleringsreaktioner.

Lutein och Zeaxanthin finns i näthinnan i det mänskliga ögat och skyddar mot skador av ljus och skadliga reaktiva syrearter och förbättrar synskärpan. De har också associerats med minskade risker för åldersrelaterad makuladegeneration och grå starr.

Andra näringsämnen i denna formulering inkluderar bor, som stöder kalcium- och magnesiummetabolismen, särskilt för benhälsan; och kisel, som stöder bindväv och benintegritet.


GlutenfriVeganVegetarian

Produktinformation
Doctor's Best
P28429
100 objekt

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta surfa på webbplatsen godkänner du vår användning av cookies. 

Logga in

Megamenu

Din korg

Det finns inga fler varor i din varukorg
> Köp 3 varor, få Shaker på köpet (69 kr)
> Köp 6 varor, få Multivitamin på köpet (228 kr)