Ordlista

  • a
    • AAKG
      AAKG, eller 2-amino-5-guanidinvalerianasyra - bokstavligen arginin.  Detta ämne tillhör...
    • Acai
      Acaibär ser ut som vindruvor, men de har ett stort enda frö och är mycket mindre.  De...
    • Acerola
      Acerola, på grund av sitt ursprung, kallas även Barbados körsbär.  Denna lilla frukt är en...
    • Agnus-castus
      Vitex agnus-castus  , eller chasteberry, är en växt som tillhör familjen mynta....
    • AHCC
      AHCC (Active Hexose Correlated Compound), ett extrakt framställt av shiitakesvamp (Latin...
    • Aktin
      Aktin, tillsammans med proteinet myosin, är ett protein som är involverat i sammandragningen av...
    • ALA
      ALA är en förkortning för alfaliponsyra. ALA är en kraftfull antioxidant som stärker kroppens...
    • ALC
      Acetyl-L-karnitin, även kallad ALC eller ALCAR, är en L-karnitinmolekyl fäst till en...
    • Alfakaroten
      Ett ämne som finns i färgglada frukter och grönsaker som pumpa, morötter, vintersquash och...
    • Alfalfa
      Alfalfa är en växt från baljväxtfamiljen. Denna ört innehåller fibrer, klorofyll, karoten,...
    • Aloe vera
      Aloe vera - en växt känd för sina egenskaper och använts i över 5 000 år. Aloejuice i form...
    • Alpha GPC
      Alpha-glycerylfosforylkolin, eller kolin alfoscerat, är en kolinförening som är en föregångare...
    • Amarant
      Amaranth eller Amaranth är en av de äldsta odlade växterna i världen.  Det stöder en korrekt...
    • Aminosyror
      Aminosyror är de molekyler som utgör proteiner och på så sätt fungerar som byggstenar i...
    • Andrographis
      Andrographis (latin Andrographis paniculata), även känd som panikulatblomman, är en växt från...
    • Antioxidanter
      Antioxidanter är föreningar som skyddar kroppens celler från fria radikaler. Antioxidanter kan...
    • Arginin
      Arginin är en av de 20 aminosyror som utgör alla proteiners själva byggstenar och den fyller en...
    • Ashwagandha
      Ashwagandha är en av de mest kända adaptogenerna i världen.  Det förebygger ångest, har en...
    • Askorbylpalmitat
      Askorbylpalmitat är en ester av palmitinsyra och askorbinsyra.  Kombinationen av dem skapar...
    • Astaxantin
      Astaxanthin är en naturlig karotenoid och en kraftfull antioxidant som finns i lax, jäst, krill...
    • Astragalus
      Astragalus  , eller astragalus, är en baljväxt som finns på de flesta kontinenter.  I...
  • b
    • BCAA
      BCAA (Branched Chain Amino Acids) är en grupp aminosyror med en något mer komplex struktur än...
    • Beta-alanin
      Beta-alanin är en aminosyra, en föregångare till karnosin, en förening som ansvarar för att...
    • Beta-glukan
      Beta-glukan (beta-glukan) är en organisk förening som tillhör polysackarider.  Det är en av...
    • Beta-sitosterol
      Beta-sitosterol är en organisk kemisk förening som tillhör fytosteroler av vegetabiliskt...
    • Betain
      Det finns många olika betainer.  Det första som upptäcktes var betain som finns i...
    • Betakaroten
      β-Karoten är en organisk kemisk förening, ett provitamin av vitamin A, som   är nödvändigt...
    • Biotin
      Biotin, eller vitamin B7 eller, med andra ord, vitamin H, är en organisk kemisk förening som...
    • Blåbärsextrakt
      Blåbär (latin, Vaccinium) - ett släkte av växter från ljungfamiljen.  Enligt vissa listor...
    • Black Cohosh Root
      Black Cohosh Root eller svart cohosh (  latin Cimicifuga racemosa  ) är en växt som...
    • Bockhornsklöver
      Bockhornsklöver, bockhornsklöver (Trigonella foenum-graecum).  En växt med ursprung i...
    • Bor
      Bor är ett grundämne som förekommer naturligt i berggrunden i form av borsyra och borater....
    • Boswellia
      Boswellia (latin Boswellia serrata) - Frankincense är ett träd som växer i Indien, Kina och...
    • Boswellia serrata
      Boswellia serrata, även känt som Indiens rökelseträd, är en trädart i familjen rökelse. Desert...
    • Bromelain
      Bromelain kommer från ananas och är ett proteinspjälkande enzym, vilket betyder att det bryter...
  • c
    • Cascara Sagrada
      Cascara Sagrada - råmaterial som erhålls från termiskt behandlat (koka i flera timmar vid...
    • Cat's Claw
      Cat's claw är en art av vinstockar som kommer från Syd-, Centralamerika och Karibien.  Den...
    • Cayenne
      Cayenne, eller cayennepeppar, är en mycket het krydda gjord av torkad och mald hel...
    • Chia
      Chia eller spansk salvia är en växt som finns naturligt i den södra delen av Mexiko och...
    • Chlorella
      Chlorella är en typ av alger som innehåller många aminosyror, vitaminer och mineraler.  Det...
    • Chocomine
      Chocomine är ett konstgjort kakaoextrakt som innehåller flera kemikalier, inklusive adrenerga...
    • Cissus Quadrangularis
      Cissus quadrangularis är en vinstock som tillhör familjen druvor och har använts inom ayurvedisk...
    • Citronsyra
      Citronsyra (latin Acidum citricum) dess nummer (kemisk livsmedelstillsats) är E330 .  Det är...
    • Citrullin
      Citrullin är en icke-essentiell aminosyra involverad i kvävebalansen och olika metaboliska...
    • Citrullinmalat
      När aminosyran citrullin kombineras med äppelsyra (äppelsyra) bildas citrullinmalat. På grund av...
    • CLA
      CLA består av grupper av fettsyror, och hör till familjen omega-6 där linolensyran är...
    • Cordyceps
      Kinesisk Cordyceps (latin: Ophiocordyceps sinensis / Cordyceps sinensis), även känd som...
    • Curcumin
      Curcumin är den aktiva ingrediensen i gurkmeja, curry och, i mindre utsträckning, ingefära....
  • d
    • D-Mannose
      D-Mannose (ang. D-mannos) är en organisk kemisk förening från gruppen aldohexoser (enkla...
    • D-ribose
      D-ribose är ett enkelt socker, en naturlig ingrediens som produceras i kroppen. D-ribose...
    • DAA
      DAA står för D-asparaginsyra. D-asparaginsyra växlar kroppen till ett mer anabolt läge genom att...
    • DHA
      DHA står för docosahexaensyra, en fettsyra inom omega-3-familjen.
    • Djävulsklo
      Djävulsklo är namn som används för att beskriva en krypväxt som finns i södra delen av...
    • Dong Quai
      Dong Quai lat. Angelica sinesis, där den ibland kallas kvinnlig/kvinnlig ginseng....
  • e
    • EAA
      EAA är en förkortning för "Essential Amino Acids", vilket är svenska för "Essential Amino Acids...
    • Echinacea
      Echinacea eller lila coneflower latin Echinacea purpurea är en nordamerikansk växt som...
    • EGCG
      EGCG (Epigallocatechin gallate) är en naturlig kemisk förening, polyfenol av vegetabiliskt...
    • Enzym
      Ett protein som påskyndar kemiska reaktioner i kroppen.
    • EPA
      EPA står för eikosapentaensyra, en fettsyra inom omega-3-familjen.
    • Erytritol
      Sötningsmedel som ersätter socker med noll kalorivärde, inga biverkningar, lågt glykemiskt...
  • f
    • Fiber
      Fiber är en samling ämnen av vegetabiliskt ursprung som inte smälts av människokroppen, men som...
    • Fiskolja
      Fiskolja är ett flytande fett som erhålls från färsk fisklever, rikt på ω-3 (omega-3)...
    • Flavonoider
      Flavonoider (flavonföreningar) är en grupp organiska föreningar som finns i växter...
    • Fo-Ti
      Flerblommig knottört (latin Fallopia Muliflora syn. Reynoutria multiflora) annars är Fo-Ti en...
    • Folsyra
      Folsyra kallas vitamin B9.  Denna organiska kemikalie finns främst i gröna bladgrönsaker,...
    • Fosfatidylserin
      Fosfatidylserin (fosfatidiskt serin) är en fosfolipid som ansvarar för konstruktionen och...
    • Freekeh
      Freekeh eller Friiekeh, Freekah eller Frik  är namn på gröna vetekorn. Vete skördas när...
    • Fria radikaler
      Fria radikaler är molekyler som produceras naturligt i vår kropp. Fria radikaler kan skada...
    • Fruktos
      Fruktos, även känd som fruktos, är en enkel kolhydrat (monosackarid) vars molekyler kan...
  • g
    • Gainer
      Gainers är kosttillskott för återhämtning och viktökning som består av höga kolhydrater, låga...
    • Garcinia Cambogia
      Garcinia Cambogia, eller Malabar-tamarind, är en ätbar frukt från Indonesien, som även odlas...
    • GI
      GI står för Glycemic Index, ett mått på hur olika livsmedel påverkar blodsockernivån.
    • Ginkgo biloba
      Ginkgo biloba – är ett reliktträd vars löv och frukter används för att stödja kroppens...
    • Ginseng
      Ginseng anses vara den mest kända adaptogenen i världen - ett ämne som förbättrar...
    • Glanshägg
      Glanshägg eller amerikansk svart körsbär (latin prunus serotina). Den kommer från...
    • Glukos
      Glukos, även känd som dextros, dextros och blodsocker, är en enkel kolhydrat (monosackarid) vars...
    • Glukosamin
      Glukosamin kompletteras främst av idrottare – särskilt de som riskerar att drabbas av...
    • Glutamin
      Glutamin är en av de mest förekommande icke-essentiella aminosyrorna i kroppen och en av de 20...
    • Glutation
      Glutation är en naturlig antioxidant som används av varje cell.  Det förekommer i både djur-...
    • Gluten
      Gluten är latin för "lim" och består av komplexa proteiner som finns i vete, korn och råg. De...
    • Glycin
      Glycin är den enklaste av proteinaminosyrorna, den har bara en väteatom i sidokedjan.  Det...
    • Glykogen
      Glykogen är en polysackarid som används för att lagra kolhydrater. Det mesta av glykogenet i...
    • Gojibär
      Gojibär är det vanliga namnet som används för kinesiska vargbär, vanlig eller scharlakansröd...
    • Gotu Kola
      Gotu Kola (latin: Centella asiatica), annars asiatisk örtört.  Den finns i Indien, Kina,...
    • Graviola
      Graviola, eller soursop, guanábana, latin.  Annona muricata är namnen på ett träd med...
    • Grenade aminosyror
      Grenade aminosyror, även kända som BCAA, består av...
    • Grönt kaffeextrakt
      Grönt kaffe, annars rått.  Det har fått sitt namn till de olika kornen.  För det här är...
    • Gurkmeja (Turmeric)
      Gurkmeja (Curcuma longa l.) tillhör familjen Zingiberaceae och är infödd i Sydostasien. Curcumin...
    • Gymnema Sylvestre
      Gymnema sylvestris, eller Gurmar, är en tropisk växt med ursprung i Indien, även om den också...
  • h
    • Hajbrosk
      Hajbrosk är grundelementet i skelettet hos denna fisk.  Det säljs huvudsakligen i form av...
    • Hästkastanj
      Hästkastanj (latin: Aesculus hippocastanum).  En trädart med ursprung i Balkan som finns i...
    • Havreextrakt
      Avena sativa är det botaniska namnet för havre. Havreextrakt innehåller höga nivåer av...
    • Helig basilika
      Helig basilika även känd som helig basilika, annars Tulsi, Tulasi (latin: Ocimum tenuiflorum...
    • HMB
      HMB är en metabolit från den grenade aminosyran leucin, vilket betyder att HMB produceras...
    • Hyaluronsyra
      En molekyl som kan binda upp till 1 000 till 4 000 gånger sin egen vikt - hyaluronsyra....
    • Hydrastis canadensis
      Blodstilla (latin Hydrastis canadensis) eller Goldenseal - en ört som finns i östra Kanada...
    • Hydrolysat
      Ett hydrolysat är en delvis hydrolyserad form av vassleprotein. H. Bryts ner till mindre...
  • i
    • IGF
      IGF (insulin-like growth factor), eller insulin-like growth factor, är ett polypeptidhormon...
    • Inositol
      Namnet inositol hänvisar till en uppsättning av nio stereoisomerer, men för det mesta menar...
    • Inulin
      Inulin (latin Inulinum) - polysackarid (komplext socker).  Det är en prebiotisk fiber som är...
    • Isoinokosteron
      Isoinocosteron, även känd som 20-hydroxyecdysterone, 20E eller ecdysterone, är ett naturligt...
    • Isolat
      Isolate är ett finare proteinpulver med högre proteinhalt och mindre fett, laktos och kolhydrater.
  • j
    • Järn
      Järn är ett mineral som främst ansvarar för att leverera syre till celler, och dess brist leder...
    • Jod
      Jod är ett viktigt mineral för metabolismens normala funktion eftersom det krävs av kroppen för...
    • Johannesört
      Johannesört (latin Hypericum Perforatum). Det engelska namnet " St. John's wort "...
  • k
    • Kalcium
      En person behöver 24 vitaminer och mineraler för att leva - kalcium är en av dem.  Det anses...
    • Kalciumkarbonat
      En kemisk förening som finns naturligt i krita, vissa snäckskal och andra ämnen....
    • Kalciumkaseinat
      Kalciumkaseinat erhålls genom att ändra surheten (pH) i mjölk. Denna förändring gör kasein...
    • Kalium
      Kalium är en elektrolyt - ett grundämne som är väsentligt i människans kost.  Den ansvarar...
    • Kamomill
      Blomman av denna ört används i vissa kulturer för sin lugnande effekt, för att främja sömn och...
    • Kanelextrakt
      Kanel är en krydda som erhålls från den torkade barken på kanelträdet (latin: Cinnamomum...
    • Kardborrerot
      Kardborrerot, (latin Arctium Lappa), kardborrerot - roten till den infödda större kardborren....
    • Karnitin
      Karnitin (β-hydroxi-γ-trimetylammoniobutyrat) är en organisk kemisk förening som syntetiseras...
    • Kasein
      Kasein är ett mjölkprotein som utsöndras i kroppen genom inverkan av matsmältningsenzymer...
    • Katabolism
      Katabolism är en nedbrytningsprocess som är en del av kroppens ämnesomsättning.
    • Kava
      Roten till denna växt har använts i traditionell medicin för att lindra stress, ångest,...
    • Kcal
      Kcal är en förkortning för kilocalorie, en energienhet. Kcal används för att beräkna både...
    • Kelp
      Kelp är en rik källa till vitaminer och aminosyror.  Denna växt klassas som alger.  Kelp...
    • Keton
      Ketoner är organiska föreningar som består av en karbonylgrupp och två vätemolekyler.  I...
    • Ketos
      Ketos är ett metabolt tillstånd där kroppen förbränner fett istället för kolhydrater när den...
    • Kilojoule
      Kilojoule (kJ) är ett mått på energiinnehållet i olika livsmedel.
    • Kisel
      Kisel är ett av de beståndsdelar som människokroppen behöver för korrekt arbete.  Detta...
    • Klorofyll
      Klorofyll är ett karakteristiskt grönt pigment som finns i växter.  Den deltar i...
    • Kobalamin
      Kobalamin, även känt som vitamin B12, är ett vitamin som kroppen behöver för att göra röda...
    • Koffein
      Koffein, tein, guaranin, matein - alla dessa termer hänvisar till en organisk kemisk förening...
    • Kolhydrater
      Kolhydrater är vår viktigaste energikälla och är samlingsnamnet för socker, stärkelse och...
    • Kolin
      Kolin är ett vitaminliknande ämne som tidigare kallades vitamin B4.  Adekvata mängder kolin...
    • Kollagen
      Kollagen är ett protein som förekommer naturligt i människokroppen.  Den har ett mycket högt...
    • Kombucha
      Kombucha är en uppfriskande dryck som erhålls från sötat te som utsätts för en...
    • Kondroitin
      Kondroitin - en naturlig byggsten av ledbrosk.  Ett ämne som är ansvarigt för att eliminera...
    • Konjakrot
      Roten till konjac kommer från Amorphophallus konjac-växten som odlas i Japan. Konnyaku har noll...
    • Koppar
      Ett kemiskt element som är nödvändigt för korrekt aktivitet hos många enzymer.  Koppar är...
    • Korngräs
      Korngräs, Grönt korn, även kallat Barley Grass. en typ av spannmål från familjen Poaceae....
    • Kreatin
      Kreatin är en endogen kemisk förening som syntetiseras under metabolism från tre aminosyror:...
    • Krillolja
      Krillolja är ett extrakt från kräftdjurskrillen (även känd som lätta räkor). Krillolja...
    • Krom
      Mineralet som ansvarar för regleringen av makronäringsämnesmetabolismen - krom, som finns...
    • Kronärtskocka extrakt
      Kronärtskocka lat.  Cynara scolymus är en art som kommer från Medelhavsområdet, men odlas nu...
    • Kväveoxid
      Kväveoxid (NO) är ett ämne som produceras naturligt i kroppen. Det fungerar bland annat som ett...
  • l
    • L-arginin
      Arginin är en semi-essentiell aminosyra och det primära substratet för produktion av kväveoxid...
    • L-glutamin
      L-Glutamin är en icke-essentiell aminosyra som spelar en särskilt viktig roll i hjärnan,...
    • L-karnitin
      L-karnitin är bland annat en aminosyra som spelar en viktig roll i utnyttjandet och omvandlingen...
    • L-leucin
      Leucin är en del av de grenade aminosyrorna (BCAA) och är också en av de åtta essentiella...
    • L-tryptofan
      L-tryptofan är en exogen aminosyra, det vill säga en som kroppen inte kan producera på egen...
    • L-tyrosin
      L-tyrosin är en icke-essentiell aminosyra som spelar en viktig roll i produktionen av hormoner...
    • Laktos
      Laktos är en kolhydrat som består av glukos och galaktos. Laktos är ett annat namn för laktos.
    • Långsamma kolhydrater
      Långsamma kolhydrater har ett lågt GI (glykemiskt index) och absorberas långsamt av kroppen,...
    • Lecitin
      Lecitin finns i varje cell i kroppen - det är en komponent i cellmembranen.  Den används som...
    • Lin
      Lin är ett släkte av växter med cirka 180 arter som finns på olika kontinenter.  Faktum är...
    • Lutein
      Lutein är ett gult pigment som tillhör gruppen karotenoider.  I människokroppen ackumuleras...
    • Lykopen
      Lykopen, en organisk kemisk förening, är pigmentet som ger färg åt röda frukter.  Det är i...
  • m
    • Maca
      Maca är en grönsak från broccolifamiljen. Denna växt innehåller nästan hela uppsättningen...
    • Magnesium
      Magnesium är den näst vanligaste elektrolyten i människokroppen.  Trots detta är det i...
    • Malat
      Malat (äppelsyra) är en syra som finns i olika frukter och som naturligt bildas i kroppen under...
    • Maltodextrin
      Maltodextriner är komplexa kolhydrater (kallade polysackarider) som består av långa kedjor av...
    • Maltos
      Maltos, även känd som maltos, är en typ av socker. Maltos bildas av två glukosmolekyler som...
    • Maskros
      Maskros (latin: Taraxacum officinale) är en ört med ett brett aktivitetsspektrum.  Det är en...
    • Matsmältningsenzymer
      Matsmältningsenzymer är enzymer som utsöndras i matsmältningssystemet.  De är utformade för...
    • MCT
      MTC eller Medium Chain Triglycerides är medelkedjiga fettsyror.  Först och främst...
    • Melatonin
      Melatonin är det så kallade sömnhormonet som förkortar tiden det tar att somna.  Viktigt är...
    • Metabolism
      Metabolism eller i dagligt tal kallad ämnesomsättning, är den process genom vilken kroppen...
    • Micellärt kasein
      Micellärt kasein framställs genom ultrafiltrering, som separerar löslig vassle från olösligt...
    • Mineraler
      Mineraler är viktiga element inblandade i tusentals vitala funktioner i kroppen som är...
    • Mjölktistel
      Mjölktistel är en växt från familjen asteraceae som regenererar levern.  Den aktiva...
    • Molybden
      Molybden är ett naturligt förekommande element i människokroppen.  Molybden är ett mineral...
    • Moringa
      Moringa oleifera  kallas också för pepparrotsträdet, livets träd eller mirakelträdet....
    • MSM
      Metylsulfonylmetan, kort sagt MSM, med andra ord – organiskt svavel.  Svavel är det tredje,...
    • Multivitamin
      En multivitamin är en kombination av olika vitaminer och mineraler. Syftet med en multivitamin...
    • Munkpeppar
      Vitex agnus-castus (latin: Vitex agnus-castus) som kallas munkar.  Ett annat namn är...
  • n
    • NADH
      Nikotinamidadenindinukleotid eller NADH (eller ännu kortare - Q1) är en organisk förening,...
    • Nässla
      Nässla (latin Urtica) är en växt som finns nästan över hela världen.  Detta ogräs har ett...
    • Neem
      Indisk neem, indisk melia (latin Azadirachta indica, syn. Melia azadirachta).  På engelska...
    • Niacin
      Niacin, eller med andra ord vitamin PP, är det tredje vitaminet från B-gruppen som upptäckts...
    • NMDA
      NMDA står för N-metyl-D-asparaginsyra, ett aminosyraderivat som bildas genom metylering av...
  • o
    • Oenothera
      Oenothera är ett släkte av växter med cirka 120 arter och förekommer bland annat i Nord- och...
    • Oligosackarider
      Oligosackarider är kolhydrater som består av 3-9 kolhydratmolekyler.
    • Olivbladsextrakt
      Olivbladsextrakt kommer från olivträdets blad (Olea europaea) som växer i det europeiska...
    • Omega 3-6-9
      Omega-3, omega-6 och omega-9 fettsyrorna tillhör de så kallade goda omättade fetterna.  De...
    • Oregano
      Oregano (latin Origanum vulgare). Namnet kommer från de grekiska orden: "oros" - berg,...
  • p
    • PABA
      PABA är 4-aminobensoesyra.  En förening som kallas vitamin B10 (den ingår bland annat i...
    • Pau D'arco
      Lapacho (eller pau d'arco, tahuari, taheebo) är en typ av träd från vilken en infusion görs...
    • Pektin
      Pektiner är polysackarider som finns i cellväggarna, t.ex.  frukt - äpplen, aprikoser,...
    • Perna canaliculus
      Grönläppade musslor (Perna canaliculus) är en typ av musslor som är endemisk för Nya Zeeland....
    • Policosanol
      Policosanol är en naturlig blandning av alifatiska alkoholer.  Det erhålls från växtvaxer,...
    • Probiotika
      Probiotika (gr. pro bios - för livet) är oralt intagna utvalda kulturer av bakterier eller...
    • Protein
      Protein brukar kallas för kroppens byggstenar. Det behövs bland annat för att bygga upp...
    • Psyllium
      Psyllium (latin: Plantago psyllium) är en växtart från familjen groblad.  Den kommer från...
    • PWO
      PWO är en förkortning av "Pre Workout", och är ett näringstillskott som förbättrar prestationen...
  • q
    • Q10
      Koenzym Q10 är ett ämne som finns naturligt i människokroppen - det stöder produktionen av...
    • Quercetin
      Quercetin (Quercetin, latin  quercetum  , bokstavligen ekskog) är en organisk,...
  • r
    • R-ALA
      R-ALA är en renad version av ALA, eller alfa-liponsyra.  Förkortningen ALA kommer från...
    • Råmjölk
      Bovin råmjölk (latin Colostrum bovinum), eller Młodywo eller bovinum.  Det är ett tjockt,...
    • Resveratrol
      Resveratrol är en organisk kemisk förening som skyddar mot hjärtsjukdomar.  Det finns främst...
    • Retinol
      Retinol är en typ av vitamin A.
    • Rhodiola Rosea
      Rhodiola rosea  , eller bergsrhodiola, är en suckulent växt som finns i de cirkumpolära...
    • Rödbeta
      Rödbetor Beta vulgaris (eng. beta) - en art som klassificeras som quinoa eller...
    • Rödklöver
      Rödklöver, (latin: Trifolium pratense) - en vanlig blommande växt som finns i en stor del av...
    • Rödris
      Fermenterat rödris är ett rödlila pulver som tillverkas enligt en noga utförd...
    • Rosenrot
      Rhodiola rosea (Rhodiola rosea) är en medlem av det alpina växtsläktet och används för att...
  • s
    • Sackaros
      Sackaros är en typ av socker som finns i sockerrör och sockerbetor. Sackaros är en typ av socker...
    • Sågpalmetto
      Sågpalmetto eller Saw Palmetto är rik på många näringsämnen, inklusive fytosteroler, fettsyror...
    • Salvia
      Det latinska generiska   namnet på  salvia  (latin Salvia officinalis)   kommer...
    • SAMe
      SAMe, eller S-adenosylmetionin, är en organisk kemisk förening som finns i varje mänsklig...
    • Selen
      Ett mikroelement som från början ansågs vara giftigt - selen.  Små mängder selen behövs i en...
    • Selleriextrakt
      Selleri är en växtart som tillhör sellerifamiljen.  Odlas i många länder i världen.  Å...
    • Silver Sol
      Silver Sol  är annars kolloidalt silver.  Denna beredning innehåller silvermikropartiklar...
    • Silybin
      Silybin är en flavonoid, huvudkomponenten i silymarin, som finns i frön från mjölktistel - en...
    • Slimaluma
      Slimaluma är ett extrakt från  Caralluma fimbriata  , en suckulent som kommer från...
    • Snabba kolhydrater
      Snabba kolhydrater tas upp snabbare av kroppen, vilket bidrar till snabb energipåfyllning,...
    • Spirulina
      Spirulina är en blågrön alg rik på protein, magnesium, betakaroten, vitamin B12.  Ett ämne...
    • Stevia
      Stevia är för närvarande en av de mest populära ersättningarna för vitt socker.  Det används...
    • Svart cohosh
      En växt vars rhizom och rot används för att lindra värmevallningar och andra symptom på...
    • Svart fläder
      Svart fläder är en lövfällande buske med karaktäristiska vita blommor och mörka frukter som...
    • Synefrin
      Synefrin är ett naturligt ämne som anses vara stimulerande på grund av dess stimulerande effekt...
  • t
    • Taurin
      Biogen aminosyra, som finns bland annat i kött, fisk och linser.  Taurin, är en komponent i...
    • TestoFen
      TestoFen är ett patenterat extrakt från bockhornsklöver, som innehåller en särskilt hög...
    • Tiamin
      Tiamin är ett viktigt B-vitamin för hjärnan och nervsystemet. Tiamin är också en del av kroppens...
    • Time Release
      Tabletter med Time Release är formulerade för att frigöras långsamt under en tidsperiod.
    • Tongkat Ali
      Tongkat Ali (Eurycoma longifolia), även känd som longjack, är en växt med ursprung i Sydostasien...
    • Tribulus
      Tribulus terrestris (latin: Tribulus terrestris).  En växtart från familjen Parolistaceae,...
    • Tribulus terrestris
      Tribulus terrestris är en växt som länge har använts i traditionell medicin. Tribulus terrestris...
    • Triglycerider
      Triglycerider är en typ av fett som din kropp använder för att driva dina muskler och lagra...
  • u
    • Ulmus rubra
      Röd alm (latin: Ulmus rubra) (eng. Slippery alm) annars känd som gråalm, mjuk alm eller...
    • Ursobol
      Ursobol = Ursolsyra är en naturlig substans som vanligen finns i många frukter och växter....
  • v
    • Valeriana
      Valeriana (latin Valeriana officinalis) eller Valeriana.  Det finns i hela Europa och Asien....
    • Vegetabilisk olja
      Vegetabiliska oljor är blandningar av fettsyraestrar.  Vegetabiliska oljor är fetter....
    • Vetegräs
      Vetegräs (latin: Triticum aestivum) är ett tillskott gjord av nyodlade första blad av vanligt...
    • Vitamin A
      A-vitamin kallas även retinol, provitamin A eller betakaroten. Det är lätt att få i sig...
    • Vitamin B
      B-vitaminer är en familj av åtta vattenlösliga vitaminer som går under olika namn. B-vitaminer...
    • Vitamin B1
      Vitamin B1, eller tiamin, är starkt förknippat med produktionen av glukos i människokroppen....
    • Vitamin B12
      Vitamin B12, eller kobalamin, är en organisk kemisk förening som spelar en viktig roll i...
    • Vitamin B2
      Vitamin B2, eller riboflavin, är avgörande för att vissa enzymer, nervsystemet och synen ska...
    • Vitamin B3
      Niacin, eller med andra ord vitamin PP, är det tredje vitaminet från B-gruppen som upptäckts...
    • Vitamin B5
      Vitamin B5, även kallat pantotensyra, ansvarar bland annat för metabolismen av proteiner,...
    • Vitamin B6
      Vitamin B6 skapas av en grupp av 6 organiska kemiska föreningar.  Det deltar i många...
    • Vitamin B7
      Vitamin B7, eller biotin eller, med andra ord, vitamin H, är en organisk kemisk förening som...
    • Vitamin B9
      Vitamin B9 kallas vanligtvis folsyra.  Dess brist hos gravida kvinnor påverkar fostret...
    • Vitamin C
      Vitamin C, eller L-askorbinsyra, är definitivt en av de mest populära vitaminerna.  Den har...
    • Vitamin D
      Solvitaminet, eller D-vitamin, är viktigt för att skelett och muskler ska fungera väl.  Det...
    • Vitamin E
      Vitamin E är viktigt för att cirkulationssystemet ska fungera väl.  Dessutom har det en...
    • Vitamin K
      Vitamin K är ett av de fettlösliga vitaminerna.  Mycket ofta kompletteras det med vitamin D,...
    • Vitlök
      En mycket populär liten grönsak med ovanliga egenskaper.  Vitlök stöder immunitet, det...
  • x
    • Xylitol
      Xylitol - en organisk kemisk förening som används för att söta tuggummi, godis, etc. Ett...
  • z
    • Zink
      Zink – ett mineral som främst kompletteras av idrottare.  Det är värt att ta det på hösten...
    • ZMA
      ZMA är en akronym för zink, magnesium och aspartat, som innehåller zink, magnesium och vitamin...
  • ö
    • Öljäst
      Öljäst, saccharomyces cerevisiae, är en biprodukt från ölproduktion.  I motsats till deras...

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta surfa på webbplatsen godkänner du vår användning av cookies. 

Logga in

Megamenu

Din korg

Det finns inga fler varor i din varukorg