Chia

Chia eller spansk salvia är en växt som finns naturligt i den södra delen av Mexiko och Guatemala. Chiafrön innehåller mycket protein, nyttiga fetter och kostfiber. De kan användas för att förbereda cocktails, desserter, läggas till sallader eller bröd.

Chia, eller spansk salviaSalvia hispanica L.) är en växt som odlats sedan förcolumbiansk tid och tillhör familjen mynta. Den är infödd i södra Mexiko och Guatemala. Chiafrön används ofta - cocktails, desserter och särskilt puddingar tillagas av dem, de läggs till sallader, bröd eller kakor. Du kan också använda spansk salviaolja, som har mycket hälsosamma omega-3 och omega-6 fettsyror.

Chiafrön innehåller betydande mängder protein, fett och kostfiber. De kan komplettera brister på järn, magnesium, fosfor, kalcium och vissa B-vitaminer och vitamin E. Dessa frön är naturligt glutenfria.

På grund av det höga näringsvärdet rekommenderas det att använda chiafrön i din dagliga kost. De rekommenderas speciellt för personer som har problem med att ge rätt mängd fiberChiafrön innehåller en så kallad fibrös komponent som absorberar mycket vatten.

Tillbaka till listan

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta surfa på webbplatsen godkänner du vår användning av cookies. 

Logga in

Megamenu

Min önskelista0

Din korg

Det finns inga fler varor i din varukorg