Kanelextrakt

Kanel är en krydda som erhålls från den torkade barken på kanelträdet (latin: Cinnamomum Scheffer), en typ av träd som tillhör lagerfamiljen. Den omfattar cirka 250 arter som kommer från Öst- och Sydostasien. För närvarande odlas de i hela den subtropiska klimatzonen. De mest populära är Ceylonkanel (latin: Cinnamomum verum) och kanel (Cinnamomum cassia).

Kanel kan vara i form av ett pulver efter malning eller i små rullar (pinnar). Med en rostigbrun färg, en söt och kryddig arom och en kryddig smak. Den har en bred kulinarisk användning. Den används för att smaksätta både söta rätter, t ex desserter, glögg eller punsch, men även torra t.ex. gulasch, fårkött, fisk, skinka.

Kanel används också för att producera en eterisk olja som används som arom i livsmedel och i parfymer och kosmetika. Kanelextrakt finns oftast i form av tabletter och pulver.

Kanel har fördelaktiga egenskaper som: Stöder funktionen av matsmältningskanalen. Det hjälper till att eliminera matsmältningsbesvär. Det stöder en väl fungerande tarm. Hjälper till att upprätthålla normala blodsockernivåer. Det stimulerar aptiten. Stöder andningshälsa. Hjälper till att eliminera andningsbesvär.

Tillbaka till listan

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta surfa på webbplatsen godkänner du vår användning av cookies. 

Logga in

Megamenu

Din korg

Det finns inga fler varor i din varukorg