Matsmältningsenzymer

Matsmältningsenzymer är enzymer som utsöndras i matsmältningssystemet. De är utformade för att bryta ner komplexa föreningar till enkla.

All mat vi äter behöver brytas ned till mindre beståndsdelar för att näringen ska kunna tas upp i tarmarna, och denna process är beroende av flera faktorer för att fungera optimalt. Matspjälkningen i mag- och tarmkanalen är bland annat beroende av tillgången på enzymer.

Matsmältningsenzymer finns i olika varianter och behandlar olika typ av födoämnen. Amylas spjälkar kolhydrater, proteas bryter ned proteiner, lipas bryter ned fett och cellulas tar hand om fiber. Laktas är den typ av enzym som bryter ned laktos (mjölksocker) och personer som är laktosintoleranta saknar detta enzym och får därför problem med nedbrytningen av mjölkprodukter.

Med rätt enzymer är det lättare att få en bättre matsmältning. Vi har mängder av enzymtillskott med matsmältningsenzymer för en lättare magkänsla. Du hittar även kombinerade kosttillskott med olika örter, som på olika sätt verkar aktivt för en effektiv matsmältning, och produkter för pH-balans i mage och tarm. En bristande matsmältning kan orsaka besvärande magproblem, som uppsvälld ballongmage, gaser och magknip. Oavsett orsak till dina magproblem, hittar du produkterna här.

Tillbaka till listan