Gojibär

Gojibär är det vanliga namnet som används för kinesiska vargbär, vanlig eller scharlakansröd frukt. I butiker kan du främst hitta torkade blåbär, som ser ut och smakar som tranbär. Frukt är en utmärkt källa till C-vitamin, såväl som andra vitaminer och mineraler.

Lycium chinense , vargbär eller scharlakansröd vargbär är växter i familjen nattskuggor vars frukter kallas gojibär. De finns naturligt i delar av Asien, särskilt i tempererade områden. De odlas nu i andra länder runt om i världen också. Oftast i butik kan du köpa bär i torkad form, eftersom färska inte skulle överleva transport.

Gojibär är en av de bästa källorna till vitamin C - 100 g frukt innehåller så mycket som 2500 mg av detta vitamin. Dessutom innehåller de vitamin E, B-vitaminer, samt mineraler: kalcium, fosfor, järn, zink, selen och kopparBlåbär innehåller även karotenoider som zeaxantin och lutein.

Tillbaka till listan