NOW Foods - Magnesium Ascorbate, Pure Buffered Powder - 227 grams

322 kr
Inkl. moms

Lägg till önskelista Fraktkostnader

Video

Gör din beställning inom 3 timmar och 42 minuter och få det levererad mellan den 2023-12-06 och 2023-12-08 med hemleverans, via ombud eller box.

Få 5 kr i bonus när du köper 1 st av denna produkt. Använd bonusen för framtida beställningar eller omvandla den till en rabattkod.
Stäng
Beskrivning

NOW Foods - Magnesium Ascorbate, Rent buffrat C-vitaminpulver - 227 gram

Fördelar av NOW Foods Magnesium Ascorbate

  • Stödjer immunsystemets funktion
  • Effektiv antioxidant
  • Skyddar kroppens strukturer från oxidativ skada
  • Viktig för hud-, skelett- och ledhälsa
  • Främjar aminosyrametabolism och näringsämnesutnyttjande

Stödjer immunsystemets funktion och antioxidanteffekter

Magnesiumaskorbat, även känt som rent buffrat C-vitaminpulver, är en form av C-vitamin som erbjuder flera hälsofördelar. C-vitamin är känt för sin viktiga roll i immunsystemets funktion. Det hjälper till att stärka kroppens försvar mot olika infektioner och sjukdomar genom att stödja produktionen av vita blodkroppar och immunoglobuliner.

Utöver att främja immunsystemet fungerar C-vitamin också som en kraftfull antioxidant. Antioxidanter skyddar kroppens celler och vävnader från oxidativ skada som kan uppstå som ett resultat av normal metabolism och exponering för miljögifter. Genom att neutralisera skadliga fria radikaler kan C-vitamin hjälpa till att förebygga åldersrelaterade sjukdomar och för tidigt åldrande.

Viktigt för hud-, skelett- och ledhälsa

C-vitamin spelar en viktig roll i produktionen av kollagen, ett protein som är nödvändigt för att upprätthålla hälsosam hud, skelett och leder. Kollagen bidrar till att bevara hudens elasticitet och främjar sårläkning. Det är också en viktig komponent i ben och brosk, vilket bidrar till deras styrka och flexibilitet.

Förbättrar aminosyrametabolism och näringsämnesutnyttjande

C-vitamin är avgörande för aminosyrametabolism, vilket är processen där kroppen bryter ned och använder aminosyror för att bygga proteiner. Proteiner är viktiga för att bygga och reparera kroppens vävnader och för att utföra många biologiska funktioner. Genom att främja aminosyrametabolismen hjälper C-vitamin till att stödja muskeluppbyggnad och återhämtning.

Utöver sin roll i aminosyrametabolismen underlättar C-vitamin också upptaget och utnyttjandet av andra näringsämnen i kroppen. Det förbättrar absorptionen av järn från kosten, vilket är särskilt viktigt för personer med järnbrist eller vegetarianer/veganer som kan ha svårare att få tillräckligt med järn från växtbaserade källor.

Forskning om Magnesium Ascorbate och C-vitamin

Det finns många studier som stödjer användningen av C-vitamin och dess olika former, inklusive magnesiumaskorbat. Forskning har visat att C-vitamin kan hjälpa till att förkorta förkylningens varaktighet och minska symtomen. Dess antioxidativa egenskaper har också visat sig vara gynnsamma för att bekämpa oxidativ stress och skydda mot kroniska sjukdomar som hjärtsjukdomar och vissa former av cancer.

En studie publicerad i tidskriften Nutrients visade att C-vitamin i form av magnesiumaskorbat kan vara en effektiv och säker behandling för personer med järnbristanemi. Forskningen visade att tillskott av magnesiumaskorbat ökade järnabsorptionen och förbättrade hemoglobinnivåerna hos deltagarna.

Användning och rekommendationer

NOW Foods Magnesium Ascorbate finns i pulverform och kan enkelt blandas med vatten eller din favoritdryck. Det är en icke-bitter och icke-sur form av C-vitamin, vilket gör det lättare att konsumera för dem som har känslig mage eller svårt att tolerera traditionella C-vitamintillskott.

Rekommenderad dosering varierar beroende på individuella behov och rekommendationer från din vårdgivare. Det är alltid bäst att rådgöra med en läkare eller en kvalificerad hälsoexpert innan du påbörjar något tillskott.

Sammanfattningsvis erbjuder NOW Foods Magnesium Ascorbate, rent buffrat C-vitaminpulver, flera hälsofördelar. Dess egenskaper som en immunsystemsförstärkare, antioxidationsmedel och bidragande faktor till hud-, skelett- och ledhälsa gör det till ett utmärkt tillskott för att främja övergripande hälsa och välbefinnande.

GlutenfriIcke-GMOVeganVegetarian

Produktinformation
Now Food
0733739007568
3 objekt
Frakt och Hantering

Frakt inom Sverige

Ordersumma

Fraktkostnad

Upp till 99 kr

99 kr

100 - 199 kr

79 kr

200 - 399 kr

59 kr

400 - 799 kr

49 kr

800 - 999 kr

39 kr

Över 1 000 kr  

Fri frakt

* Budbee hemleverans tillkommer 20 kr extra
* Fri frakt med DHL ombud

Frakt till Danmark

Fraktkostnaden till Danmark är 139 SEK oavsett ordersumma.

Frakt till Finland

Fraktkostnaden till Finland är 99 SEK oavsett ordersumma.

Din paketförsändelse

Vår leveranstid är mellan 4-7 arbetsdagar, under högsäsong kan detta öka till inom 7-9 arbetsdagar. Vi levererar ej till P.O BOX.

Lådorna är stora och dina föremål är väl skyddade.

Nutri tar inget ansvar för ospårade paket som försvinner. Vi ansvarar inte för förseningar, förlorade eller skadade försändelser eller beställningar som skickas till felaktiga, ogiltiga adresser eller korrekta adresser. Nutri kommer att hjälpa så mycket som möjligt att spåra ett saknat paket, men om ospårad frakt väljs är det kundens ansvar att följa upp med transportören.

Nutri ansvarar inte för återbetalning av fraktkostnader i händelse av försenad leverans på grund av produktens tillgänglighet.

Outhämtade varor

Outhämtade varor returneras till oss. För alla paket som inte hämtas ut förbehåller vi oss rätten att debitera dig kostnader för returfrakt och hanteringsavgift, för närvarande 250 kr.

Moms och tullavgifter

Det tillkommer ingen importavgift när du handlar från Nutri. Våra priser inkluderar svensk moms. 

Returpolicy

Du kan returnera de flesta nya, oöppnade varor inom 14 dagar efter leverans för full återbetalning. Vi betalar även returfraktkostnaderna om returen är ett resultat av vårt fel (du har fått en felaktig eller defekt vara, etc.).

Du bör räkna med att få din återbetalning inom två veckor efter att du lämnat ditt paket till returfraktaren, men i många fall kommer du att få en återbetalning snabbare. Denna tidsperiod inkluderar transporttiden för oss att ta emot din retur från avsändaren (5 till 10 arbetsdagar), den tid det tar för oss att behandla din retur när vi har tagit emot den (3 till 5 arbetsdagar) och den tid det tar din bank för att behandla vår begäran om återbetalning (5 till 10 arbetsdagar).

Om du behöver returnera en vara, vänligen kontakta oss med ditt ordernummer och information om produkten du vill returnera. Vi kommer att svara snabbt med instruktioner för hur du returnerar varor från din beställning.

Ingrediensförteckning
Produktingredienser
Produktinformation
Tillverkarens namn: NOW Foods
Produktnamn: Magnesium Ascorbate, Pure Buffered Powder - 227g
Produktbeskrivning: Kosttillskott i pulverform. Innehåller vitamin C
Näringsfakta: Portionstorlek: 1/4 tesked (1g)
Portioner per förpackning: 227
Mängd per servering: Vitamin C (från magnesiumaskorbat): 820 mg
Magnesium (från magnesiumaskorbat): 60 mg
Ingredienser: Vitamin C (från magnesiumaskorbat), magnesium (från magnesiumaskorbat)
Andra ingredienser: Inga. Tillverkad utan vete, gluten, soja, mjölk, ägg, fisk, skaldjur eller nötter. Producerad i en GMP-anläggning som hanterar andra ingredienser som kan innehålla dessa allergener.
Rekommenderad användning: Blanda 1/4 tesked pulver i minst 6 oz. kallt vatten eller klar vätska. Ta en gång dagligen med en måltid. Rent magnesiumaskorbatpulver kan öka temperaturen på vätskor vid kontakt; därför måste den rekommenderade serveringen blandas i minst 6 oz. kall vätska för att neutralisera denna reaktion innan intag.
Varning Denna produkt måste lösas upp i minst 6 oz. kallt vatten eller klar vätska innan den konsumeras. Andas inte in pulver och undvik kontakt med hud, ögon och kläder. Endast för vuxna. Rådfråga läkare vid graviditet/amning, intag av medicin eller vid medicinska tillstånd. Förvaras utom räckhåll för barn.
Enhetstyp: Pulver
Nettovikt: 270g
Produkt-ID (SKU): P27505
Ursprungsland: USA
Produkt EAN: 733739007568
Ytterligare Anteckningar: Do not use as a substitute for a balanced and varied diet. Do not exceed the recommended daily dose. Keep out of reach of children.

*Procent av dagligt intag baserat på en 2 000 kaloriers diet. Ditt dagliga intag kan vara högre eller lägre beroende på dina kaloribehov.

Omdömen

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta surfa på webbplatsen godkänner du vår användning av cookies. 

Logga in

Megamenu

Min önskelista0

Din korg

Det finns inga fler varor i din varukorg